Beschrijving
Brouwerij
Toen ze eind 2000 startten met een bierproefclub, had niemand durven dromen dat ze 15 jaar later over een eigen brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest.
Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, ze proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel.
Om de stijgende vraag naar hun bieren zowel binnen- als buitenland te kunnen volgen, beslisten ze een eigen brouwerij te bouwen. In het voorjaar werd er hard gewerkt om de brouwerij tegen de zomer van 2015 operationeel te hebben. Eind juli waren ze enorm trots om het eerste bier in hun eigen ketels te kunnen brouwen. Naast een hypermoderne brouwinstalatie van 30 HL, gist- en lagertanks van 60 HL en 120HL en een eigen bottellijn beschikken ze over een kelder voor de vatgerijpte bieren.
Naast het breed standaard assortiment, kan je bij Brouwerij Het Nest ook terecht voor limited editions.
Een ruime kelder onder de brouwerij biedt plaats om bier op houten vaten te laten rijpen. Deze vaten worden nauwkeurig geselecteerd op basis van kwaliteit en geschiedenis. De kwaliteit van het gebruikte vat bepaalt immers de kwaliteit van het verkregen bier. Na een rijpingsperiode van minstens 6 maanden ontstaat er een nieuwe versie. Afhankelijk of de keuze gevallen is op rum-, cognac-, whisky- of wijnvaten, maakt dat het bier zijn geheel eigen unieke smaak bereikt.