Resultaat 1–18 van de 32 resultaten wordt getoond

Bockbier

Bockbier is een sterk seizoenbier dat ook wel geschreven wordt als bokbier of bock bier. Bockbieren zijn oorspronkelijk ondergistende bieren, maar tegenwoordig komen er ook bovengistende bockbieren op de markt. Bockbier is een donker biertje dat tussen oktober en februari wordt verkocht. Het is echt een biertje voor de koudere seizoenen en wordt ook wel herfstbok genoemd. De verkooppiek van bockbier ligt in de maanden oktober en november.

Bockbier is seizoenbier

Bockbier werd oorspronkelijk voor de koude en gure winters gebrouwen. Maar tegenwoordig start het bockbierseizoen in oktober. In oktober zijn er ook veel bokbierfestivals waar je verschillende soorten bockbier proeven kunt. Naast dat het erg lekker is om een bockbiertje te nuttigen, is het bezoeken van een bokbierfestival ook gewoon erg leuk.

Herfstbok is een speciaal biertje met een donkere en robijnrode kleur. Bockbier is zoeter dan de smaak van lentebok en bevat ook meer alcohol. Lentebok is weer juist fruitiger en meer verfrissend vergeleken met een herfstbokje.

Bockbier drinken

Wanneer je gaat genieten van een heerlijk bockbiertje, moet je er rekening mee houden dat het bier niet te koud moet zijn. Bockbier komt het beste tot zijn recht wanneer de temperatuur van het bier zo’n 8 tot 10 graden is. Dit komt doordat de aroma’s in het bier op deze temperatuur zo smaken zoals ze bedoelt zijn door de brouwer.

Bockbier heeft een alcoholpercentage van zo’n 6% tot 7% met rijke aroma’s. Je drinkt het uit een tulpglas. Een tulpglas is het meest geschikt voor bieren die wat zwaarder zijn, zoals bockbier. Doordat een tulpglas een bolle onderkant heeft, reguleert het door je hand warmte. De aroma’s die het bockbier bevat worden hierdoor versterkt.

Bockbier combineren met eten

Bockbier heeft een nootachtige, kruidige en licht zoette smaak. Het is zwaarder dan normaal bier en perfect te combineren met verschillende hapjes en gerechten. Natuurlijk wil je dat de smaken van het bockbier en het eten elkaar aanvullen. Zo past bockbier perfect bij rundvlees. Wat dacht je van een heerlijk stoofpotje? Een geweldig gerecht in de koudere maanden gecombineerd met het biertje van het seizoen.

Aan de borrel? Ook dan kun je bockbier prima combineren met een kaasplankje. Wat dacht je van oude kaas of Pecorino? Laat die borrel maar beginnen!

Bestel nu je bockbier online

Ook zo’n zin in bockbier gekregen? Drink het met je vrienden, aan de keukentafel of geef het cadeau! Bekijk snel ons assortiment met verschillende soorten bockbieren. De lekkerste? Dat is helemaal aan jou.

 

 

Translate »