Filter

Filters
Categorie

Resultaat 1–18 van de 557 resultaten wordt getoond

Speciaal bieren

Ben je op zoek naar tongstrelende speciaal bieren? Dan zit je bij ons helemaal goed. In ons assortiment vind je veel verschillende soorten speciaal bieren zoals onder andere Amber, IPA, Tripel, Quadrupel en meer! Je favoriete speciaal bieren bestel je bij de speciaalbier specialist, BierXL.

Wat zijn speciaal bieren?

Tegenwoordig zijn er veel soorten bier, waarbij de smaken en kleuren erg uitlopend en divers zijn. Speciaal bieren zijn dan ook niet te vergelijken met normaal pils. Iedere brouwerij heeft eigenlijk wel zijn stempel op een eigen speciaal bier gedrukt. Je proeft soms dan ook meteen welke brouwerij het speciaal bier heeft gebrouwen.

België staat bekend om de speciaal bieren die er gebrouwen worden, maar Nederland is ook helemaal upcoming. Populaire speciaal bieren zijn onder andere dubbel, blond en tripel bieren. Door de jaren heen heeft de opkomst van speciaalbier een vlucht genomen. Steeds meer brouwerijen en landen experimenteren om het meest lekkere speciaal bier te brouwen. Mede hierdoor hebben wij een zeer uitgebreid assortiment.

Waarom je voor speciaal biertjes moet kiezen:

Voor eigenlijk ieder moment is een speciaal bier een goed idee. Bij ieder gerecht kun je een heerlijk speciaal biertje combineren. Wijntjes zoeken bij een diner is dan ook niet meer nodig. Ga voor een unieke biersoort die perfect bij de maaltijd of borrel past.

Door de veelzijdigheid van diverse ingrediënten in speciaalbier geniet je van een unieke ervaring met een heerlijke smaakbeleving. Ga jij voor een stevig biertje of liever een wat lichter biertje? Je kunt het ook opbouwen door te starten met een blond, daarna een dubbel te drinken en af te sluiten met een tripel.

In veel restaurants zien we de speciaalbieren kaart terugkomen. Dit is natuurlijk niet voor niets. Speciaal bieren zijn immens populair en veroveren dan ook echt de wereld op gebied van bieren. In speciaal bieren zijn ingrediënten goed terug te vinden die gebruikt zijn bij het brouwen van de bieren, in tegenstelling tot pilsener.

Soorten speciaal bieren

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten speciaal bieren. Deze speciaal bieren worden dan ook nog door verschillende brouwerijen gebrouwen. Zo bestaan er honderden IPA soorten en dat geldt natuurlijk ook voor andere soorten speciaal bieren.

We lichten een aantal soorten speciaal bier voor je uit:

  • Blond bier – Blond bier is een middelzware, heldere en rijke biersoort. Kenmerkend is de lichte kleur met een licht zoete en droge afdronk. De bitterheid is laag en het percentage aan alcohol ligt vaak tussen de 5,8% en de 8%. Een perfecte temperatuur om dit biertje te serveren is tussen de 5 en 7 graden.
  • IPA – IPA is een biertje dat je het liefst zo vers mogelijk drinkt. Het staat voor het biertype India Pale Ale. De smaak is fruitig, hoppig en pittig bitter. Komt niet uit India maar werd naar India vervoerd. Werd voor het eerst in Engeland gebrouwen door zeemannen in de koloniale tijd.
  • Stout – Een zwaar speciaal bier dat vaak gerijpt wordt op hout. Het bier heeft een donkere kleur die naar zwart neigt. Heeft een dikke schuimlaag en staat er om bekend om een zwaar biertje te zijn. Het percentage aan alcohol varieert van zo’n 3% tot zelfs 13%. De smaak is veelal bitter of zoet. Perfect te combineren bij wild vlees.

De lekkerste bieren bestellen bij BierXL

De meest lekkere en bijzondere speciaal bieren bestel je uiteraard bij BierXL. Je vindt in ons grote assortiment de meest lekkere bieren. Wil je een leuk bierpakket cadeau geven? Ook dan staan we graag voor je klaar. Hiermee kun je diverse smaken in de box proberen. Wil je meer informatie of bepaalde bieren of het samenstellen van een pakket? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Koop jouw speciaal bieren nu bij BierXL en geniet van tongstrelende bieren.

Translate »