Resultaat 1–18 van de 57 resultaten wordt getoond

Blond bier

Als bierliefhebber heb je vast al eens van dit heerlijke type bier gehoord: blond bier. Blond bier heeft natuurlijk niet voor niets de naam blond bier meegekregen, het is te herkennen aan de goudgele, blonde kleur die dit bier heeft. Het is een toegankelijk en fris biertje wat je bij verschillende gerechten heerlijk kunt drinken.

Dorstlessend karakter van blond bier

Blond biertjes zijn ontzettend toegankelijk, soepel en fris. Ze hebben een licht bittere en dorstlessend karakter. Blond bier is dan ook het perfecte biertje op een warme zomerdag, maar ook in de lente en op een echte winterse dag is dit bier perfect te drinken. Mouten hebben in witbier geen hoofdrol, gist en hop doen het meeste werk om dit bier tot een favoriet te maken, maar ze zullen absoluut niet overheersen.

Het ontstaan van blond bier

Blond biertjes werden als allereerst in België gebrouwen, niet zo vreemd, hier zijn ze ontzettend goed in het produceren van speciaalbier. In België werd dit lichte biertje gebrouwen als een variant op dubbel bier. Het werd geëxporteerd naar Frankrijk, maar het was nog een te donker biertje. Daar zijn ze in Frankrijk absoluut niet gek op. Bij de dubbel variant werd in Frankrijk bleke mout toegevoegd en zo werd het eerste echte blond biertje geboren.

Bovengistend bier

Blond bier is in de meeste gevallen bovengistend bier. Tijdens het brouwen van een bovengistend biertje, ook wel hoge gisting, blijft de gist op het wort drijven tijdens het brouwproces. Hierdoor wordt het bovengisting genoemd. Het gisten van bovengistend bier wordt bij relatief hoge temperatuur gedaan. Je kunt hierbij denken aan een temperatuur van 15 tot 25 graden Celsius.

Ondergisten bier noemen we lager bier, dit wordt gegist bij temperaturen tussen de 6 en 13 graden Celsius. Een stuk lager dus. Het bekendste lager biertje noemen we pilsener.

Blond bier combineren bij de maaltijd

Dat een lekker bier en goed eten hand in hand gaan, is iets wat jij, maar ook wij, maar al te goed weten. Wat is lekker om te eten bij blond bier? Een blond bier is een licht biertje dat ook bij een licht gerecht perfect past. De soepele afdronk en subtiele smaak van een heerlijk blond biertje is perfect te combineren met:

  • Pasta en Mexicaanse gerechten
  • Vis en schaaldieren
  • Kalfsvlees
  • Gevogelte
  • Oude kaas soorten
  • Aziatische gerechten

Blond bier is natuurlijk ook heerlijk te drinken bij de hapjes bij de borrel, of op een warme zomerse dag op het terras. Een biertje dat eigenlijk bij elke gelegenheid past.

Uit welk glas drink ik blond bier?

Blond bier is het best te drinken uit een bokaal glas. Dit glas heeft een breed oppervlakte waar jij je hand goed onder kunt houden. Door de warmte van je handen en de breedte van het glas heeft dit een prettige afdronk en zullen de aroma’s van het blond biertje goed vrijkomen.

Blond bier online bestellen

Jouw prefecte blond biertje bestel je uiteraard bij BierXL.nl. In ons ruime assortiment vind jij verschillende soorten blond- en speciaalbieren. Zoek je een geschikte cadeauverpakking? Ook dan zit je bij ons helemaal goed. Iemand verrassen met een verrassingspakket met speciaalbieren? Wij hebben fantastische pakketten met zorg voor je samengesteld!

Translate »